به گزارش قدس آنلاین، حجتالاسلام محمدتقی کاظمی نسب اشارهای به نزول قرآن کریم در ماه مبارک رمضان و دلیل شهرت و عظمت این ماه کرده و اظهار داشت: بهره برداری کامل از روزها، شبها و ساعتهای این ماه شریف و عزیز، خصوصاً از لحظه لحظههای شبهای قدر ماه مبارک رمضان بهترین شکرگذاری است چرا که در این ماه نفس کشیدن تسبیح، خواب عبادت، عمل پذیرفته و دعاها مستجاب و شب های قدر ضیافت این ماه است.
معاون قرآن و عترت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی به فعالیتهای قرآنی آستان قدس رضوی اشاره و از برپایی کرسیهای تلاوت رضوی، برگزاری پویش ها و حضور فعال در نمایشگاه های قرآن کریم، حمایت از جلسات سنتی، تربیت حافظان قرآن، برگزاری دورههای آموزش روخوانی قرآن کریم ویژه کودکان، طرح شباب الرضا(ع)، تحفیظ رضوی، تقدیر از پیشکسوتان و چهرههای قرآنی و ... به عنوان شاخص ترین برنامههای این آستان مقدس نام میبرد.
وی گفت: آستان قدس رضوی در حوزه قرآن و عترت از ظرفیت و توانمندیها بالایی برخوردار است و بنابراین مرکز قرآن کریم این آستان مقدس میتواند با گسترش فعالیتها، متولی برنامههای قرآنی در حوزه ملی و بینالمللی باشد.
کاظمی نسب گسترش محافل انس با قرآن کریم را زمینه ساز تقویت روحیه قرآنآموزی در بین نونهالان و نوجوانان میداند و برنامه آموزش قرآن ویژه نوجوانان و بزرگسالان و برگزاری دورههای تربیت مربی و مدرس قرآن کریم در زمینههای گوناگون را از سری فعالیت های مثبت و تاثیرگذار این مجموعه در عرصه قرآن برمیشمارد.
معاون قرآن و عترت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی معتقد است آستان قدس رضوی دریای بیکران و دارای ظرفیتی گسترده است که میتواند فعالیتهای بیشتری در عرصههای مختلف به ویژه در حوزه قرآن داشته باشد.
وی اشاره ای به کرسی های تلاوت رضوی میکند و ادامه میدهد: این کرسیها در مناسبتهایی مثل دهه کرامت، دهه آخر صفر، دهه فجر و ... انجام میشود اما اگر این رخدادها به صورت دائمی و مداوم برپا شود تاثیرات موثری در ترویج سبک زندگی قرآنی خواهد گذاشت.
کاظمی نسب میگوید: تلاوت قرآن، به دستور خداوند متعال یکی از فعالیتهای ثابت پیامبر(ص) در مکه و مدینه برای ترویج دین مبین اسلام بود و همین امر سبب شناخت مردم ازمعارف الهی شد.
وی اضافه کرد: خداوند در قرآن کریم میفرماید: «لَقَدْ مَنَّ اللَّهُ عَلَی الْمُؤْمِنِینَ إِذْ بَعَثَ فِیهِمْ رَسُولًا مِنْ أَنْفُسِهِمْ یَتْلُو عَلَیْهِمْ آیَاتِهِ وَیُزَکِّیهِمْ وَیُعَلِّمُهُمُ الْکِتَابَ وَالْحِکْمَةَ وَإِنْ کَانُوا مِنْ قَبْلُ لَفِی ضَلَالٍ مُبِینٍ؛ خدا بر اهل ایمان منّت گذاشت که رسولی از خودشان در میان آنان برانگیخت که بر آنها آیات او را تلاوت میکند و آنان را پاک میگرداند و به آنها علم کتاب (احکام شریعت) و حقایق حکمت میآموزد، و همانا پیش از آن در گمراهی آشکار بودند».
کاظمی نسب تصریح کرد: امروز ما اگر بخواهیم در مسیر تبلیغ فرهنگ قرآنی به روش پیامبر(ص) حرکت کنیم باید کرسیهای تلاوت رضوی را به صورت ثابت و با حضور قاریان معروف، مشهور و مجلسی خوان در مناطق مختلف شهر و در سطح ملی داشته باشیم تا علاقمندان به کلام الله مجید از این منبع نورانی بهره مند شوند.
معاون قرآن و عترت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی ارائه آموزش قرآن در راستای آشنایی مردم با مفاهیم قرآن با روش قرائت قرآن را ضروری میداند و میگوید: آموزش روخوانی و روانخوانی سبب مانوس شدن با قرآن میشود و پیامها و معارف قرآن از طریق آموزش دریافت و در حقیقت فهم قرآن، در پرتو آموزش محقق میشود بنابراین اگر بخواهیم در حوزه قرآن کاری انجام دهیم باید کودکان را دریابیم و سبک زندگی قرآن را در بین آنان نهادینه کنیم تا در سنین بالاتر از امنیت فکری و روحی برخوردار شوند.
وی با اشاره به تاثیرات کرونا بر فعالیتهای قرآنی و ارائه آموزههای قرآنی از طریق فضای مجازی، ابراز میکند: شیوع کرونا توفیق اجباری برای حضور موسسات و مراکز و اساتید قرآنی در فضای مجازی بود اما توسعه این فعالیتها نیازمند تامین زیرساختها و ارتقای سطح سواد رسانهای فعالان و ارائه آموزشهای لازم است.
وی ضمن تشکر از مسئولان مرکز قرآن کریم آستان قدس رضوی بابت حضور فعال شان در برنامه های قرآنی و همکاری با نهادهای قرآنی، میگوید: مدیریت این مجموعه با تدابیر خوبی که دارند برنامههای موثری در حوزه گسترش فرهنگ قرآن ارائه داده و خدمات ارزنده ای از سوی مرکز قرآن کریم این آستان مقدس در عرصه قرآن انجام شده است.
منبع: تسنیم
انتهای خبر/
نظر شما